Alla inlägg den 15 februari 2011

Av Axel Ploman - 15 februari 2011 19:59

Hujj! Vill faktiskt tillägna dagens inlägg åt Peter "foppa" Forsberg. Denna människa, tjurskalle och framförallt gudabenådade hockeyspelare. Killen som utan att ljuga antagligen är en av de absolut bästa spelarna genom världshistorien.


De få som platsar på hans nivå skulle jag säga är Wayne Gretzky och Mario Lemieux(som jag upplevt).


Foppa satte ribban redan när han uppfann en av de snyggaste straffarna någonsin i OS-finalen 94 i Lillehammer. Alla vet vilken straff jag syftar på.


Sen fortsatte han med att föra Modo till SM-final samt att vinna stanley cup två gånger med Colorado Avalanche. Han vann även titlar som bästa nykomling i NHL samt mest värdefulla spelare i NHL. Inga skitsaker direkt!


Sudden och Foppa här efter OS-guldet 2006!

 


Det jag förundras mest över när det gäller "foppa" är dock hans vilja. Hans extrema tävlingslust. Tyvärr skadade han sig i foten och har opererat den runt 25 gånger. Bara för att få spela med de bästa igen, bara för att kunna vinna igen, bara för att kunna glädja sina fans.


Kan inte komma på någon som försökt så många gånger i idrottsvärlden, vägrat sluta kämpa. Trots alla bittra idioter som klagar på att han försöker.


Efter ett nytt försök till att spela hockey igen gick det inte längre och han meddelade igår med gråten i halsen att han slutar för alltid.


Det är sådana personer som inspirerar mig. Det kan man använda i vanliga livet också. Alla stöter på motgångar och problem. Men precis som foppa ska man aldrig ge upp!


Lägg där till hans extremt jordnära och sympatiska personlighet. Killen är komplett! Nästan på Zlatans nivå ;)


Dock har allt sitt slut, och nu när han själv till slut insåg att det var fysiskt farligt för honom att spela mer. Då var det rätt beslut att lägga av.


Tack för alla grymma matcher du gett oss foppa!


Hoppas foppa är såhär klad snart igen!

 


****

Det är verkligen något magiskt med Champions League i år. Det känns som det finns extra många heta möten och vi börjar vår-rundan med Milan - Tottenham på San Siro ikväll. Fan va taggad jag är! GO IBRA :D


****

Fan vilka skojjare sverigedemokraterna är! Garvade något fruktansvärt åt detta klipp med Margareta Sandstedt från SD. Notera hur hon kollar i pappret innan!


Dagens tips:

Film. "Burn After Reading". Riktigt bra film av bröderna Cohen. Ibland blir deras filmer lite väl mycket "Cohen" men när de håller denna nivån är dom genialiska!

http://www.imdb.com/title/tt0887883/

Låt. "Maroon 5 - Never Gonna Leave This Bed". Maroon 5 levererar!

Maroon 5 – Never Gonna Leave This Bed(spotifylänk)


/ Azz

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards